Ekspertët dërgojnë një paralajmërim të madh për njerëzit që kanë një problem me presionin e lartë të gjakut!

Ja se çfarë ushqimi shkurton jetën tuaj.

Tensioni i lartë i gjakut është një problem serioz shëndetësor në të gjithë botën, dhe nëse nuk kontrollohet mund të shkaktojë vdekje të papritur.

Sipas Qendrës Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, më shumë se gjysma e njerëzve nuk janë të vetëdijshëm që kanë ose nuk kontrollojnë rregullisht presionin e gjakut, gjë që i vë në rrezik të lartë për shëndetin.

Presioni i lartë i gjakut përveç dëmtimit të veshkave dhe humbjes së shikimit, mos kontrolli i tij shpesh çon në një rezultat fatal.

Nëse mjeku ju ka diagnostikuar me presion të lartë të gjakut, sigurohuni që të ndaloni të hani këto ushqime dhe të zgjasni jetën.

Nëse keni probleme me presionin e lartë të gjakut, duhet të zvogëloni marrjen e ushqimeve që përmbajnë natrium. Shoqata Amerikane e Zemrës thekson se natriumi i tepërt bën që uji të tërhiqet nga enët e gjakut dhe të krijohet gjaku i tepërt, duke shkaktuar rritjen e presionit të gjakut.

Gjithashtu, është vërtetuar që shumica e natriumit hahet përmes kripës, e cila është e mbi dozuar në ushqime të shpejta, të paketuara dhe në restorant.

Produkte të mishit – deri në 2.000 miligramë natrium për 100 gramë
Pica – Një fetë mund të përmbajë 760 miligramë
Pulë – Vetëm 100 gramë të gatshëm të pulës mund të përmbajnë 600 miligramë natrium
Supë – një pjatë supë mund të përmbajë 940 miligramë natriut
Mish viçi
Mish qengji
Mish derri
Gjalpë
Djathi
Konsumimi i tepërt i sheqerit dihet se çon në mbipeshë, presionin e lar të të gjakut dhe kolesterolin. Sidoqoftë, hulumtimet kanë vërtetuar që marrja e sheqerit mund të ketë një efekt në rritjen e presionit të gjakut pavarësisht nga shtimi i peshës. Kjo është një arsye tjetër për të hedhur poshtë trajtonin e mëposhtëm nga menyja juaj:

Lëngjet e gazuara

Produkte të qumështit të ëmbël, të tilla si kos frutash ose akullore

Nëse shpesh hani ushqime që përmbajnë sasi të mëdha të yndyrës së tepërt, rrezikoni të merrni kolesterol të lartë, sëmundje të zemrës, goditje në tru ose diabet të tipit 2. Nëse vuani nga presioni i lartë i gjakut, sigurohuni të shmangni këto ushqime:

kokoshka

margarinë.

Presioni juaj i gjakut duhet të monitorohet rregullisht, por bëni çmos që të jeni këshilltari juaj më i mirë dhe të shmangni ushqimet që po rrezikojnë shëndetin tuaj çdo ditë. Sigurohuni që të hiqni ushqime të dëmshme nga menyja për të ndihmuar në përmirësimin e shëndetit dhe për të siguruar një jetë të gjatë.

MUND TË JU PËLQEJNË