Cilat janë gjestet dhe qëndrimet që e bëjnë partnerin të ndjehet i dashur?

1) Fjalët e vlerësimit

Kush nuk ka nevojë për lëvdata, urime, SMS të bukura, biseda telefonike të ëmbla? Kritika, heshtja, sarkazma janë veçanërisht të dhimbshme, nëse kjo është gjuha e veçantë e dashurisë.

2) Momente të veçanta

Çiftet duhet të ndajnë aktivitete interesante me partnerët, duhet të ndajnë me partnerin e tyre hobit, për të bërë diçka të veçantë së bashku.

3) Dhurata

Ka nevojë për një shenjë konkrete e të dashurisë, një dhuratë e vogël, një lule, një çokollatë. Për ata që kanë nevojë thelbësore emocionale është veçanërisht e dhimbshme, që të kenë një partner i cili harron ditëlindjet dhe përvjetorët.

4) Kontakti fizik

5) Aktet e shërbimit

Personi ka nevojë që tjetri të tregojë dashurinë e tij duke bërë gjeste konkrete (p.sh. gatim për darkë…, të ndihmojë në detyrat e shtëpisë). Mirësia e vogël mund të thotë më shumë se njëqind trëndafila të kuq për ata që kanë këtë gjuhë të dashurisë!

MUND TË JU PËLQEJNË