Nëse ndaloni së bëri marrëdhënie intime – qoftë si rezultat i ndarjes apo ndonjë shkaktari tjetër – ju mund të përjetoni disa ndryshime në trup.

Të gjithë trupat janë të ndryshëm, njerëzit kanë epshe të ndryshme  dhe çdo njeri ka nevoja të ndryshme.

Pasi ju paralajmëruam për këtë, tani më poshtë i keni disa nga efektet potenciale që i sjell mungesa e marrëdhënieve, e që fatkeqësisht femrat duket se e pësojnë më shumë.

Ndiheni e mërzitur

Marrëdhënia është rreth kontaktit fizik, dhe nëse nuk bëni seks rregullisht, kjo mund t’ju shpie të ndiheni keq.

Kur njerëzit bëjnë gjëra intime, zakonisht kanë kontakt lëkurë me lëkurë, dhe ky lloj i kontaktit është mënyra primare se si ne si njerëz qetësohemi dhe ngushëllohemi.

Lidhja sintime u jep partnerëve shumë kontakt të tillë, dhe mund të ndihmojë në rregullimin e disponimit të njëri-tjetrit.

Muri vagjinal i femrës mund të dobësohet

Kryesisht aplikohet te femrat që kalojnë fazën e menopauzës, zvogëlimi i sasisë së marrëdhënies mund të jetë shkaktar që muret e vagjinës të hollohen, gjë e cila shpie në dhimbje aktit.

Më pak lubrifikim aty poshtë…

Një zvogëlim i niveleve të estrogjenit mund të shpie që vagjina juaj të ketë vështirësi ta lubrifikojë veten siç duhet.

Dhimbjet menstruale

Akti gjatë menstruacioneve i zvogëlon dhimbjet menstruale. Mungesa e marrëdhënieve nënkupton se do të keni më shumë dhimbje gjatë menstruacioneve.

Më shumë stres

Stresi, ndër tjerash, i zvogëlon edhe nivelet e stresit. Nëse veç e keni përdorur lidhjen si mënyrë për ta larguar seksin, atëherë ndalimi i papritur i seksit mund t’ju bëjë më të stresuar.

MUND TË JU PËLQEJNË