Ndarja është pak a shumë sikur dikush po vdes.

Ju hidhëroheni për dashurinë e humbur, ndjeni boshllëkun dhe ka raste kur jeni të sigurt se nuk do të bëni, kurrë më nuk dashuroni …

Por do të jeni mirë. Dhe nëse nuk bëni asgjë nga lista më poshtë, do të jeni mirë shumë shpejt nga sa prisni:

Mos pretendoni se jeni në rregull

Shkruaj si ndihesh. Rrethoni veten me miqtë që do t’ju dëgjojnë. Ndonjëherë krenaria na bën të pretendojmë se ndarja nuk na ka prekur aspak, por mos të jetë jorealiste.

Ju nuk keni pse të qani gjithë ditën, por as të përpiqeni të jeni të fortë me çdo kusht. Është në rregull nëse po qani. Është gjithashtu mirë nëse jeni i inatosur, nëse ndjeheni të poshtëruar ose të ofenduar. Mbani në mend se është shumë më e shëndetshme të lejoni që emocionet të shfaqen në sipërfaqe sesa të përpiqeni t’i frenoni ato.

Mos u mundoni të jeni miq

Rastet kur njerëzit arrijnë të mbesin miq pas një ndarje janë shumë-shumë të rralla, por jo edhe të pamundura. Megjithatë, derisa ideja që ish-partneri juaj është përsëri i lumtur në dashuri është mjaft i pranueshëm, nuk jeni gati të përpiqeni të jeni edhe miq.

Mos i shkurtoni flokët (ose bëni tatuazhe)

Nuk është ide e mirë për të marrë vendime të mëdha kur jeni i mërzitur dhe i trishtuar. Mund të duket se është koha e duhur për të ndryshuar në mënyrë dramatike stilin tuaj ose ngjyrën e flokëve, ose të bëni tatuazh, por lehtë mund të jetë për të ardhur keq.

Do të jetë e lehtë për t’u prerë (ose vendosur tatuazh) pas një ose dy muajve, kur emocionet tuaja qetësohen dhe ju jeni përsëri në këmbët tuaja.

Mos komunikoni me ish-partnerin tuaj

Nëse kohët e fundit jeni ndarë, mund të keni nevojë t’i thoni diçka ish-partnerit tuaj. Për të pyetur diçka tjetër që ka mbetur e paqartë.

Ka shumë të ngjarë që do t’ju duhet vetëm të “dëgjoni zërin e tij”. Por mos e bëj. Mos dërgoni as mesazhe, veçanërisht jo në mes të natës.

Në vend të kësaj, bëni marrëveshje me një nga miqtë tuaj të afërt për të thirrur atë person sa herë që dëshironi të telefononi një partner. Nëse ndiheni të humbur, të bisedoni me dikë të afërt do t’ju ndihmojë të rikuperoheni.

Mos spiunoni ish-partnerin tuaj në rrjetet sociale

Rrjetet sociale mund të jenë të rrezikshme dhe e bëjnë të vështirë për ju që të rikuperoni pas një pushimi. Andaj, është më mirë të prezantoni dy rregulla, dhe t’i përmbaheni atyre pa përjashtim: së pari, mos postoni asgjë marramendëse pas ndarjes, dhe së dyti, ndaloni së ndjekuri ish-partnerin tuaj në rrjetet sociale, në mënyrë që të mos përkeqësoni situatën.

“Kontrolloni” se çfarë po bën dhe çfarë po ndodh në jetën e tij.

Jepini vetes ca kohë që të mësoheni me faktin se nuk jeni më bashkë. Do të jesh mirë.

MUND TË JU PËLQEJNË