Sytë e kuq mund të jenë një shenjë që një pacient është shumë i sëmurë me coronavirus, sipas një infermiere që ka qenë në vijat e para të pandemisë.

Chelsey Earnest, e cila punon në Qendrën e Kujdesit të Jetës në Kirkland, Uashington , pretendon se sytë e kuq janë të qartë se dikush është i infektuar, raportoi CNN.

“Kjo është diçka që kam parë në të gjithë pacientët”, tha Earnest. “Ata kanë, si… sy alergji”.

Earnest tha që ajo dhe kolegët e saj, që punuan së bashku në një spital në Uashington, të gjithë vunë re simptomën e çuditshme.

“Unë madje kam parë që mjeku kryesor thoshte: “A i kanë sytë e kuq”? Dhe unë i thosha po. Dhe ai do vazhdonte: “Do të të gjej një shtrat për të”, vazhdoi Earnest.

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve paralajmërojnë për simptoma të tilla si ethe të larta, kollë të thatë dhe gulçim – por nuk ka përmendur asnjëherë sytë e kuq.

Ndërkohë, Akademia Amerikane e Oftalmologjisë paralajmëroi anëtarët se ka raporte që coronavirusi shoqërohet me konjuktivit, i cili mund të shkaktojë skuqje të syve, sipas CNN.

Studiuesit kohët e fundit bënë zbulimin befasues se humbja e shijes dhe erës mund të jetë shenja paralajmëruese thelbësore për transportuesit e virusit.

MUND TË JU PËLQEJNË