Amedeo di Savoia i njohur si ‘Pacienti 1’, sapo kishte dalë nga spitali i sëmundjes infektive këto ditë, i kuruar pas infeksionit të koronavirusit që e kishte goditur.

“Pacienti 1”, një menaxher dyzet vjeçar nga Torino, duhet që tani, të paktën për momentin, të mbetet në izolim në shtëpi, raporton laRepubblica.

Burri ishte deklaruar “i kuruar” sepse, pas një seri testimesh dhe trajtimesh të gjata, ai më në fund kishte rezultuar negativ.

Një testim i kryer dje, tregoi se akoma ka një shkallë të ulët të pozitivitetit, “por ai është shëruar, ne e konfirmojmë atë, siguron profesori Giovanni Di Perri, virolog dhe menaxher i sëmundjeve infektive në Amedeo di Savoia. Në këto raste është krejt normale që ka një fazë lëkundje midis negativitetit dhe pozitivitetit.

“Ndodh në të gjitha infeksionet. Është, me pak fjalë, një“ bisht ”i infeksionit dhe jo përsëritje, siç dëshmohet nga pozitiviteti i butë i testit.

“Pacienti 1” do të duhet të mbetet ende i izoluar në shtëpi: Një dush i ftohtë në krahasim me shpresën për t’u rikthyer në jetën normale pas disa javësh frikë.

Për sigurinë totale, një test kontrolli do të duhet të kryhet përsëri, shpjegon Di Perri.

MUND TË JU PËLQEJNË