Rënia e flokëve mund edhe të trashëgohet, në rast se njëri nga prindërit vuan nga rënia e flokëve kjo gjë transmetohet edhe tek fëmija.

Rënia fillon përafërsisht nga mosha 20 vjeçare por kjo vërehet kur personi arrin të 30-tat.

Por përveç trashëgimit ka edhe disa tjerë faktorë që shkaktojnë rënien e flokëve:

Stresi

Stresi është njëri ndër faktorët kryesor për rënien e flokëve. Bile duke pas arsye stresin flokët bien në të gjitha zonat ose mund të lokalizohet në mënyrë rrethore.

Sëmundjet e ndryshme

Mund të ndodh shpesh se flokët mund të fillojnë të bien pas kalimit të ndonjë infeksioni, etheve të forta, operacioneve e arsye tjera. Në këto raste vetëm korrigjimi i disekulibrit mund të evitojë rënien e flokëve.

Pakujdesia

Keqtrajtimi i flokëve me trajtime kozmetike që kanë cilësi të keqe mund të bëjnë të mundur rënien e tyre. Një armik i flokëve është edhe larja e shpeshtë ose tharja e tyre pasi që bëjnë të mundur këputjen e flokëve dhe mund të bëjnë disekuilibrim në shtresën e yndyrshme të flokëve.

MUND TË JU PËLQEJNË