Është e padobishme ta mohosh, pasi një motër përmirëson jetën dhe është shkenca ajo që e tregon atë.

Ajo përfshin në fakt një numër përfitimesh. Shkurtimisht, motrat ndihmojnë në zhvillimin e aftësive të caktuara shoqërore siç është komunikimi, arti i negociatave dhe kompromisi: prandaj është një shërim i vërtetë për shëndetin fizik dhe mendor.

Pse është e rëndësishme të kesh një motër

Ka disa studime që tregojnë se sa e rëndësishme është prania e një motre në jetën e saj dhe arsyet janë nga më të ndryshmet. Sipas një hulumtimi të publikuar në Gazetën e Psikologjisë Familjare, kjo e fundit do të jetë në gjendje të jetë një mbështetje për shëndetin tuaj mendor dhe vetë-besimin tuaj, ajo ndihmon vetminë luftarake, frikën dhe parehatitë.

Sikur kjo të mos ishte e mjaftueshme, një motër na lejon të bëhemi njerëz më të mirë dhe më bujarë sepse stimulon sjelljet pozitive shoqërore si: dhembshuria dhe altruizmi. Natyrisht, grindjet e vogla nuk mungojnë, por lejojnë atë të mësojë se si t’i përshtasë emocionet e saj.

Edhe Jeffrey Kluger , ka studiuar marrëdhëniet në mes të motrave, duke treguar se djemtë që rriten me femrat bëhen më të vendosur, të pavarur dhe të aftë në komunikimin me gratë në krahasim me vetëm fëmijët dhe ata që kanë vetëm vëllezërit.

Shkurtimisht, motrat e mdha apo të vogla duket të jenë thelbësore për të jetuar të lumtur dhe të kënaqur. Në fund të fundit, me kë, nëse jo me një grua nga familja juaj, mund të hapesh dhe të komunikosh lirisht?

MUND TË JU PËLQEJNË