Edhe sonte planifikohet të ketë protestë me lugë e tenxhere prej orës 20:00. Replikë, që inicoi protesten e djeshme, kërkon që qytetarët të dalinë në ballkon e dritare dhe të bëjnë zhurmë sërish mbrëmjen e sotme.

Grupi i aktivistëve të cilët thonë se janë apartiakë, i quajtur Replikë, njofton se edhe sot vazhdon protesta me tenxhere e tiganë e nisur mbrëmë si revoltë e qytetarëve të kosovës ndaj përcarjeve në skenën politikë, në situatën e krijuar nga pandemia Covid-19.

“Qytetarët e Republikës së Kosovës kurrë nuk kanë qenë më të revoltuar se tash, andaj ne do të vazhdojmë me natën e dytë të #protestojmënballkon duke i’u drejtuar skenës politike se qytetarët dhe përgjegjesia publike duhet të jetë interesi parësor dhe i vetëm. Kërkojmë që krerët e koalicionit qeverisës, Presidenti dhe partitë opozitare të bashkohen për mobilizim të situatës së krijuar nga pandemia COVID-19 dhe jo të fokusohen në interesat partiake dhe personale të tyre”, thuhet në njoftim.

“Replikë” u bën thirrje të gjithë qytertarëve të Kosovës, në qytete e në fshatra, që për pesë minuta të dalin në ballkon ose në dritare dhe të bëjnë zhurmë me celëse, tenxhere apo lugë.

“Më 20 mars, përmes daljes të secilit prej neve në ballkon ose dritare në ora ‪20:00 për 5 minuta në të gjithë qytetet dhe fshatrat e Kosovës po krijojmë zhurmë me mjete të ndryshme të cilat nuk janë të rrezikshme si (çelësa ose tenxhere dhe lugë), për të kërkuar reflektim nga të gjitha partitë politike dhe udhëheqësit institucional në Kosovë ndaj situatës së krijuar dhe panikut që është duke e përjetuar çdo shtetas në Kosovë”

MUND TË JU PËLQEJNË