E dashur mama e lodhur që po e lexon këtë shkrim,

Nuk mund ta imagjinoj se çfarë ndjenje është të sjellësh një jetë të re në këtë botë. Unë as nuk mund të filloj të kuptoj se sa e pabesueshme dhe e mahnitshme është të rritësh një jetë brenda vetes dhe të lindni një qenie njerëzore. Është bekimi më i madh dhe një privilegj të jesh në gjendje ta bësh këtë.

Nënësia është me të vërtetë një përvojë tërheqëse, konsumuese dhe në të njëjtën kohë edhe rraskapitëse. Sapo ai njeri i vogël, ai shpirt i bukur dhe i brishtë arrin në këtë botë, çdo pjesë e jetës suaj fillon të gravitohet rreth tij. Gjithçka që keni bërë dikur bëhet dytësore. Gjithçka për të cilën jeni kujdesur dikur nuk është më përparësia juaj numër një.

Ju nuk jeni më i njëjti person që keni qenë më parë. Ju keni krijuar një jetë dhe e keni sjellë në këtë botë. Tani është përgjegjësia juaj të drejtoni këtë qenie të vogël njerëzore dhe t’i ndihmoni ata të gjejnë vendin e tyre në këtë botë.

Dhe unë mund ta shoh lumturinë tuaj në sytë tuaj, por gjithashtu mund të shoh që ju jeni e rraskapitur.

Je e lodhur, e dashur mama.

Por ajo që më shqetëson më shumë është fakti që keni frikë ta pranoni këtë vetë. Ju ndjeheni keq për këtë. Ju duhet dëshpërimisht një pushim, por ju mendoni se duke thënë këtë me zë të lartë, kjo ju bën një nënë të keqe. Edhe më keq, ju bën të dyshoni në dashurinë tuaj për fëmijën tuaj.

Epo, më lër të të them diçka.

Nuk është egoiste të bëjmë pushim. Ju jo vetëm që e meritoni, por edhe keni nevojë për të.

Pra, është mirë të bëni pauzë. Është në rregull të marrësh ca kohë për vete. Unë e di që ju jeni një grua superhero dhe ju mund të bëni pothuajse gjithçka, por mos harroni … Ju jeni gjithashtu një qenie njerëzore e bërë nga mishi dhe gjaku. Ju duhet të kujdeseni për veten tuaj. Duhet të gjesh kohë të ulesh dhe të bësh një bisedë të mirë me veten tënde.

Jepini vetes një pushim nga ai faji për të mos qenë nëna më e mirë e të gjitha kohërave. Ju nuk mund ti menaxhoni të gjitha edhe pa u çmendur.

Jepini vetes pushim nga të menduarit se gjithçka duhet të jetë perfekte. Përsosmëria nuk ekziston. Është thjesht një iluzion. Përqendrohuni në ato që kanë rëndësi.

Jepini vetes pushim nga vrapimi për të bërë gjithçka dhe sepse jeni nëna. Bisedoni me partnerin tuaj dhe njoftojeni atë që nuk mund të vazhdoni të jetoni kështu. Bëjeni atë të vetëdijshëm se ju jeni në këtë punë së bashku. Ju jeni të barabartë.

Jepini vetes pushim nga ndjenja e dështimit. Ju jeni duke bërë gjithçka që mundeni. Ju meritoni të keni një kohë të qetë vetëm për veten tuaj.

Jepini vetes pushim nga refuzimi për të bërë pushim. Ti e meriton. Ju duhet ajo. Përndryshe, ju do të goditeni nën presion. Dhe kjo nuk është mënyra si mendohet ta jetosh jetën tënde. Kjo nuk është diçka që duhet të shohin fëmijët tuaj.

Nënësia është një bekim, por është gjithashtu një nga rolet më sfiduese që do të keni në jetë. Do të mendonit se mund ta kontrollonit. Por e vërteta është, ju nuk mund të përgatiteni gjithmonë për gjithçka që do të përballeni në jetë.

Gjeni kohë për veten tuaj, ushqeni shpirtin tuaj, punoni në çështjet tuaja mendore, kujdesuni për trupin tuaj dhe bëhuni një model për fëmijët tuaj. Bëhu personi që e ke admiruar gjithmonë.

Bëni një pushim para se ta bëni veten të pushoni përgjithmonë, mama.

Mëso ta duash dhe ta respektosh veten./filozofia.al

MUND TË JU PËLQEJNË