Ka më shumë se 7 milionë njerëz që vuajnë nga sëmundjet kardiovaskulare. Shpesh e menduar si një sëmundje mashkullore, por në të vërtetë vret më shumë femra në krahasim me kancerin e gjirit.

Ka disa mënyra të thjeshta për të minimizuar rrezikun e këtyre sëmundjeve:

1– Minimizoni përdorimin e kripës

Kripa rrit presionin e gjakut dhe përdorimi i shumtë i saj rrit rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare.

2 – Kryeni ushtrime gjimnastikore

Është e nevojshme që 30 minuta në ditë të kryeni ushtrime gjimnastikore. Forcon zemrën.

3 – Përdorni omega 3

Pilulat omega 3 janë vaj peshku dhe ulin rrezikun e sëmundjeve të zemrës. 2 pilula në javë janë të domosdoshme.

4 – Kryeni shpesh kontrollet e zemrës

Duhet të jeni në dijeni se sa të lartë e keni presionin e gjakut.

5 – Ushqehuni me fibra

Ushqimet e pasura me fibra forcojnë zemrën.

6 – Regjimi i gjumit duhet të jetë i rregullt

Një studim ka dalë në rezultatin se personat që kanë një regjim gjumi jo të rregullt, janë më të rrezikuar nga sëmundjet e zemrës.

7 – Përdorni vitaminën D

Vitamina D është e nevojshme për të gjithë ata që vuajnë nga zemra.

8 – Lëngu i shegës

Një studim ka treguar se një gotë lëng shege përmirëson presionin e gjakut.

9 – Stresi

Stresi është një faktor i fshehtë, i cili shkakton sëmundjet e zemrës. Është e rëndësishme të ruani qetësinë.

MUND TË JU PËLQEJNË