Sytë mund të tregojnë shumë në lidhje me gjendjen tonë shëndetsore.

Sytë e kuq
Sytë e kuq mund të shkaktohen nga alergjia, infeksioni, rritja e presionit intra-okular, qepallat e thyera ose thatësia e syve.

Nëse skuqja e syve nuk largohet për disa orë, është mirë të kërkohet një ekspert për të përcaktuar shkakun e saktë dhe për të siguruar trajtim në kohë.

Hija e verdhë në sy
Të ashtuquajturit sytë e verdhë tregojnë për icterus konjunktiva. Kjo ndodh kur konjunktiva ka një hije të verdhë për shkak të nivelit të rritur të bilirubinës në gjak.

Në rast se lëkura dhe sytë tuaj duken të verdhë, mund të jetë një shenjë e verdhëzës, që do të thotë që keni probleme të mëlçisë.

Dridhja e syve
Janë të zakonshme dhe mund të tregojnë për gjumë të pamjaftueshëm, shumë kafeinë, lodhje, inflamacion ose kushte neurologjike të tilla si hemorragjia.

Ky fenomen mund të lidhet me alkoolin, lodhjen, konsumin e kafeinës ose pirjen e duhanit.

Pamje e paqartë
Shikimi i mjegullt është një simptomë serioze. Arsyet për këtë mund të jenë të ndryshme dhe shumë serioze, të tilla si goditje në tru, dhe shkaqe më pak serioze siç është syri i thatë.

Ndjenja e thatësisë
Simptomat e syve të thatë mund të përfshijnë: ndjesi të trupit të huaj, kruajtje, ndjeshmëri ndaj dritës, etj.

Për të zvogëluar simptomat e syve të thatë, sigurohuni që të bëni një pauzë për pesë minuta çdo orë dhe rrihni qerpikët gjatë kohës që jeni duke punuar në kompjuter ose në frontin e ekranit.

Rekomandohet gjithashtu të qëndroni në ajër të pastër.

MUND TË JU PËLQEJNË