Çfarë i thoni dikujt që është në depresion?

Shumë shpesh njerëzit gabojnë me sjelljen e tyre ndaj atyre që janë të prekur nga depresioni.

“Njerëzit ende nuk e kanë të qartë sëmundjen mendore”, thotë Kathleen Brannon, nga Herndon, Va.

Ju mund të lëndoni edhe më shumë dikë me mënyrën se si silleni.

Më poshtë është një listë e gjërave të dobishme që mund të bëni për dikë që lufton me depresionin:

“Jam këtu për ty” (Bëjeni që ai apo ajo të mos ndjehen vetëm)

“Ti ke rëndësi për mua”

“Më lërë të të ndihmojë”

“Depresioni është prezent” (Thoni këtë për të mos e ndjerë veten si të çmendur)

“Ka shpresë”

“Ti mund ta mbijetosh këtë”

“Nuk mund ta di çfarë po ndjen, por unë do të kuptoj”

“Nuk do të lë dhe nuk do të braktisë ty”

“Kujdesem për ty”

MUND TË JU PËLQEJNË