Nëse mendonit se psikoza e koronavirusit ndikoi vetëm tek ne italianët dhe ne, historia e sotme do t’ju bëjë të mendoheni përsëri. Frika nga infektimi përhapet me virusin dhe me të kalojnë shtete dhe qytete, shpesh çojnë në sjellje shumë më larg se të kuptuarit njerëzor.

Një shembull i përsosur është ajo që ndodhi kohët e fundit në Vilnius, Lituani, ku, siç raportohet nga Mirror, policia u kontaktua nga një grua e ‘burgosur’ për ditë të tëra në një banjë: burri i saj kishte frikë se ajo ishte infektuar nga Coronavirus.

Sipas gazetës, gruaja kishte qenë fajtore për një takim tejet të rastësishëm. Në fakt, ajo kishte parë veten me një grua kineze nga Italia, një takim disi i pakënaqur i këtyre kohërave që e ka hedhur burrin e saj në panik.

Burri ishte i bindur që gruaja e tij ishte infektuar nga Coronavirus dhe, për të kufizuar sa më shumë kontakte, për të mbrojtur veten, ai vendosi ta mbyllte atë në banjë.

Zonja kishte ngecur në “dhomën e saj të izolimit” personal për disa ditë, derisa arriti të telefononte policinë dhe të ngrinte alarmin.

Policët ndërhynë për ta çliruar atë dhe mblodhën deklaratat e burrit të saj, i gatshëm të betohej se ai kishte vepruar sipas këshillës së mjekëve dhe se ai kishte vendosur ta mbyllte gruan në banjë, sepse ai nuk kishte vende të tjera “të sigurta” në shtëpi.

Tamponi, të cilit gruaja iu nënshtrua paraprakisht (ashtu si ndodhi me Papa Françeskun), dha një rezultat negativ.

Për më tepër, në Lituani të dhënat zyrtare flasin vetëm për një rast të konfirmuar të Coronavirus, një përqindje marxhinale për të thënë më së paku që vështirë se justifikon një reagim kaq drastik nga burri.

MUND TË JU PËLQEJNË