Ananasi është një frut tepër i shijshme dhe i shëndetshëm tropikal.

Ananasi filloi të përdorën në Amerikën e Jugut, ku eksploruesit e hershëm evropianë e quajtën atë boçë pishe për shkak të ngjashmërisë.

Ky frut popullor është i mbushur me ushqyes, antioksidantë dhe komponime të tjera të dobishme, siç janë enzimat që mund të luftojnë inflamacionin dhe sëmundjen.

Këtu janë tetë përfitimet shëndetësore të ananasit.

Janë të pasur me shumë ushqyes

Përmban antioksidantë për luftimin e sëmundjeve

Enzimat që përmban ananasi mund të lehtësojnë tretjen

Mund të ndihmojë në uljen e rrezikut të kancerit

Mund të rrisë imunitetin dhe të parandalojë inflamacionin

Lehtëson dhimbjen e simptomave të sëmundjes së artritits

Ndihmon në shërimin më të shpejtë pas operacionit

I shijshëm dhe i lehtë për t’u kombinuar në dietën tuaj.

MUND TË JU PËLQEJNË