Shumica e personave, të cilët janë nën moshën 60-vjeç dhe nuk kanë ndonjë sëmundje ekzistuese, nuk do të pësojnë ndonjë gjendje kritike edhe nëse infektohen me Covid-19.

Ky tanimë është një fakt.

Gjithsesi,kjo sëmundje ende ka një rrezikshmëri të lartë të shkaktoj simptoma respiratore shumë më serioze se sa një grip sezonal. Ekziston një grup I personave, të cilët janë më të ekspozuar ndaj kësaj sëmundjeje, siç janë personat të cilët punojnë në terren.

Kujdesi i duhur, pastrimi I duarve, shmangia e vendeve me shumë njerëz, ra portimi i hershëm I simptomave dyshuese dhe vet-izoloimi, kanë njëj rol të rëndësishëm në mbrotjen e vetes dhe të tjerëve nga kjy virus.

Prandaj, edhe pse personat e moshuar janë më të rrezikuar, kjo nuk do të thotë që të rinjtë janë imunë ndaj këtij virusi, prandaj kujdesi duhet të jetë tek të gjithë grup moshat. /The Guardian

MUND TË JU PËLQEJNË