Shkencëtarët kinezë rishikuan të dhënat e 2,000 pacientëve nga spitalet në Wuhan dhe Shenzhen, duke përfshirë më shumë se 200 vdekje.

Njerëzit me grupin e gjakut A janë më të ndjeshëm ndaj infeksionit me virusin korona, ndërsa ata me llojin zero të gjakut janë më rezistues, sipas një studimi të publikuar në faqen e internetit “medRxiv”.

Sipas të dhënave, në mesin e banorëve të Wuhan, 34 për qind kanë grupin e gjakut zero, 32 për qind llojin A, 25 për qind B dhe 9 për qind AB.

Për të marrë këtë informacion, shkencëtarët analizuan gjakun e 3,700 qytetarëve jo koronarë të Wuhan me virusin.

Banorët më të infektuar në Wuhan (38 për qind) janë ata me llojin e gjakut A, ndërsa 26.4 për qind të infektuar me llojin e gjakut B dhe 25.8 për qind kanë llojin e gjakut zero. Pacientët më të paktë, dhjetë për qind, janë ata me grupin e gjakut AB.

Për të kontr olluar terrorin e tyre, ata bënë një studim kontrolli mbi 398 pacientë shtesë nga Wuhan dhe Shenzhen dhe morën të njëjtin rezultat

MUND TË JU PËLQEJNË