Ngrënia e pesë frutave të caktuara mund t’ju ndalojë të bëheni tullac, sipas një eksperti të humbjes së flokëve.

Dr Bashar Bizrah, themelues i Qendrës për Qendrën e Medisë në Kensington, pretendon se mollët mund të ndihmojnë në parandalimin e zbokthit dhe thotë se provat po fillojnë të tregojnë se pjeshkat mund të ndalojnë tharjen e flokëve.

“Shkaku më i zakonshëm i humbjes së flokëve te meshkujt apo femrat është gjenetik. Por lloje të tjera të humbjes së flokëve janë shumë më të parandalueshme.

Ushqimi optimal mund të luajë një rol të vërtetë në mbajtjen e flokëve në gjendje të mirë.

Dhe frutat e veçanta janë veçanërisht të mira në sigurimin e këtij rrjeti dietik për folikulat tuaja”, tha ai.

Ai zbulon disa fruta kryesore që mund të ndihmojnë kundër humbjes së flokëve: papaja, pjeshkat, mollët, kivi dhe ananasi, transmeton KosovaPress.

MUND TË JU PËLQEJNË