Mesazhet në telefona mobilë janë një formë e domosdoshme e komunikimit midis njerëzve.

Teksti i mesazhit mund të ketë përmbajtje e ndryshme që i përshtatet marrësit. Shumë nga këto mesazhe janë të natyrës seksuale dhe shkëmbehen nga çifte në një lidhje ose në martesë.

Mesazhet seksuale mund të jenë një mënyrë për të përmirësuar marrëdhëniet në kohën e gjumit.

Arsyeja mund të jetë se ndryshe nga mesazhet e çastit, mesazhi i jep marrësit më shumë kohë për të formuluar një përgjigje të përshtatshme.

Në disa marrëdhënie, një ose dy mesazhe seksuale janë të mjaftueshme për një marrëdh ënie më të bukur dhe më të mirë pasuese, ndërsa në disa çifte duhen shumë më shumë mesazhe si parathënie për të zgjuar emocione të bukura dhe erotizëm.

Përpara se të përfshini një komunikim seksual me një partner, së pari duhet të dini nëse jeni të kënaqur me këtë lloj komunikimi dhe nëse teksti ose imazhet duhet të ruhen ose fshihen pas marrjes, në varësi të mjedisit (fëmijët, punën, institucionin publik, transportin …).

Praktika e deritanishme ka treguar që çiftet zakonisht shkëmbejnë mesazhe seksuale të premten për t’i kthyer mendimet në veprim gjatë fundjavës.

Mesazhet seksuale përfshijnë disa rreziqe: arritjen e dikujt për të cilin nuk janë të destinuar dhe kështu ato mund të abuzohen.

E njëjta vlen për postat në postë elektronike ose në media sociale. Jini të vetëdijshëm se këto janë mesazhe të shkruara që kalojnë nëpër “rrjetin e gjerë botëror”, mund të futen në “duar të gabuara” dhe të keqpërdoren.

Para se të dërgoni mesazhe seksuale, mendoni me kujdes se si i dërgoni, kujt i dërgoni, kur t’i dërgoni dhe nëse mund të shkojnë në “adresën e gabuar”, pasi rrjeti që po dërgoni është gjithmonë “publik dhe i arritshëm”.

MUND TË JU PËLQEJNË